Wednesday, August 30, 2006
HEMMAFRUNS BÄSTA RECEPT nr2
Chocolate Mud Cake
250g osaltat smör
250g mörk choklad, bruten i bitar
2 msk snabbkaffe pulver (helst av espressotyp)
6dl (300g) vetemjöl
1½tsk bakpulver
1 1/4dl (60g) kakao
½tsk bikarbonat
5½dl (550g) strösocker
4 ägg
2msk olja
1 1/4dl lättfil
GLASYR
250g mörk choklad av god kvalitet, hackad el riven
1 1/4 dl grädde
1 2/3 dl (160g) strösocker
1. Sätt ugnen på 160 grader. Pensla en djup rund bakform, 22cm i diameter, med smält smör el olja. Täck botten och sidor med bakplåtspapper och låt det hänga ut minst 2cm över kanten.
2. Rör smör, choklad och kaffe i en kastrull med 1 3/4 dl hett vatten på svag värme tills smör och choklad smält och det hela blivit en slät smet. Ta av från värmen.
3. Blanda
mjöl, bakpulver, kakao och bikarbonat i en stor bunke. Rör ned sockret och gör en grop. Tillsätt äggen blndade med olja och lättfil och rör med en stor metallsked långsamt ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt den smälta chokladsmeten och rör om så allt blandas.
4. Lägg över smeten i formen och grädda i 1 timme och 40 minuter. Prova med provsticka: är kakan inte torr inuti, grädda ytterligare 5-10 minuter. Låt kakan svalna i formen. Lossa den ur formen när den kallnat helt.
5. Gör glasyren: lägg alla ingredienser i en katrull och rör om på svag värme tills det smält. Koka upp, sänk värmen och sjud 4-5 minuter. Ta av från värmen och låt svalna något. Ställ ett galler på en bakplåt och lägg kakan på gallret. Häll glasyren över kakan och se till att den får ett jämntjockt, heltäckande lager runtom. Garnera med marinerade körsbär eller färska hallon.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment